Toepassingen PUR

Leer meer over de toepassingen van PUR isolatie.

Dakisolatie

PUR-hardschuim (voluit polyurethaanschuim genoemd) kan zowel bij de isolatie van platte als van hellende daken worden gebruikt. In tegenstelling met klassieke isolatiematerialen sluit PUR-schuim nauw aan bij de kepers van het dak.
 
Dit zorgt voor een flinke vermindering van warmteverlies en ontstaan er geen koudebruggen. En dat voel je meteen in je portemonnee. Dankzij onze professionele techniekers wordt het schuim egaal gespoten op het onderdak. Dit vergemakkelijkt aanzienlijk afwerkingsklusjes achteraf. 

Vloerisolatie

Een belangrijke stap in het afwerken van een vloer, is het plaatsen van de isolatie. De voordelen van PUR vloerisolatie zijn talrijk. Het schuim wordt egaal & naadloos gespoten, zodat er geen koudebruggen ontstaan. Bovendien worden je leidingen meteen mee ingespoten waardoor je rendement significant verhoogt.
 
De lambda-waarde van PUR-schuim bedraagt 0,025 W/m.K en heeft dus een zeer hoge isolatie waarde, handig wanneer je een premie moet aanvragen. Onze professionele techniekers zorgen voor een snelle uitvoering waardoor je volgende werken niet hoeven op te schuiven.  

Koudebruggen

Koudebruggen – ook wel bouwknopen genoemd- zijn zwakke schakels in de buitenschil van de woning (gevel, dak of vloer). Het probleem komt voor op plaatsen waar de thermische isolatie niet doorloop. 

Akoestische isolatie

Na een hectische werkdag wil je niets liever dan thuis genieten van rust en stilte. Om alle geluidsoverlast in je woning tot een minimum te beperken kun je die akoestisch isoleren. Geluidsisolatie absorbeert geluid en breekt het af.
 
Door weersinvloeden is uw woning steeds in beweging. Een gebouw bestaat bovendien uit verschillende bouwmaterialen die allemaal onderling van elkaar bewegen. De aansluiting tussen deze verschillende delen kan dus maar beter met een flexibel product uitgevoerd worden. Dit geldt te meer voor de aansluitingen rondom de ramen. Een elastisch PUR-schuim zorgt hier voor een duurzame akoestische en thermische isolatie.

Raamisolatie

Perfect afdichten van raamwerk is essentieel om de bouwenveloppe of gebouwschil te optimaliseren. Iedere naad of kier staat voor energieverlies, en dus warmteverlies. De gesloten cellenstructuur van het  PUR schuim zorgt voor een naadloze en perfect afgedichte isolatie. Het spuitpistool laat toe om het isolatieschuim tot helemaal achterin te spuiten zodat het raamwerk/schrijnwerk op alle plaatsen volledig zit ingeschuimd.
 
PUR is bij tal van bouwknopen, of mogelijke koudebruggen de geschikte oplossing om zowel te isoleren, luchtdicht te maken, en een condenswerende barrière op te bouwen. Het systeem laat toe zeer secuur te werken wat bij isolatie een absolute must is. Het PUR schuim is geregistreerd in de EPB-databank voor in-situ gespoten polyurethaanschuimen. Tevens heeft het de nodige CE-markering.

Koudebruggen

We belichten enkele veel voorkomende koudebruggen en bouwknopen die de nodige aandacht vereisen.

Dakisolatie

In deze video wordt PUR schuim direct op de dakpannen gespoten voor fixatie. Zo wordt ook de zolder of het dak afgedicht.

Raamisolatie

De schuimisolatie neemt geen vocht op en is 100% luchtdicht.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bezorg ons vrijblijvend jouw gegevens zodat wij je snel en degelijk kunnen informeren.