Waarom PUR

PUR-schuim of polyurethaanschuim biedt een totaaloplossing op het vlak van isolatie van vloeren, muren, spouwmuren, daken, kruipkelders enz….

Polyurethaan polymeer ontstaat door een exotherme reactie van diisocyanaat met polyol (suikerderivaat).

Isolatiewaarde

Warmte verlies je door geleiding van warmte (energie) doorheen de verschillende soorten materialen in je huis. Sommige materialen geleiden de energie beter dan andere. Deze warmtegeleiding wordt gemeten met behulp van de lambda-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe hoger het isolerend vermogen van het materiaal.

Voordelen van PUR isolatie op een rij 

Mensen maken zich soms zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s van PUR-isolatie, maar met de moderne technieken en strenge regelgeving van vandaag zijn deze zorgen achterhaald. De hedendaagse PUR-isolatie is veilig en voldoet aan alle gezondheidsnormen. Wat vroeger misschien een probleem was, is nu dankzij voortdurende innovaties en kwaliteitscontroles een gedachte van het verleden. U kunt met een gerust hart kiezen voor PUR-isolatie voor uw woning.

Perfect aansluitend

PUR-schuim wordt onder hoge druk gespoten en neemt de vorm aan van de ondergrond. Er zijn dus geen  of hoeken die overgeslagen worden zoals bij het leggen van isolatieplaten. Dus geen koudebruggen of luchtlekken.

Het schuim hecht zich aan alle soorten materialen zoals hout, steen, metaal, beton, …. Wel dient de oppervlakte schoon en vochtvrij te zijn. De omgevingstemperatuur mag niet onder de 5°C komen. 

Thermisch en akoestisch isolatie

Eén laag is reeds voldoende en zorgt voor thermische en akoestische isolatie. Met een lambda-waarde van 0,026 W/mK, is PUR-schuim één van de best isolerende materialen.

Hoewel PUR-schuim iets duurder is in aankoop dan andere isolatiematerialen, zal dit kunnen uitgespaard worden op uw energiefactuur. Door zijn eenvoudige verwerking, wordt PUR ook goedkoper in arbeidsuren.

Supersnelle plaatsing

PUR-schuim wordt in geen tijd geplaatst en is reeds na 3 minuten droog. De vloerafwerking (vb vloerverwarming) kan dezelfde dag nog gelegd worden. Er is geen nood aan een uitvulchape.

Icon_Isoleren

Isoleren

De eerste stap naar een energiezuinige woning is goed isoleren! Isolatie bespaart tot de helft op uw verwarmingskosten.

Goed isoleren is een combinatie van het geschikte materiaal, en een nauwkeurige plaatsing: vermijd luchtlekken, temperatuurschommelingen, condensatie en koudebruggen.

Overisoleren bestaat niet. Vocht en schimmel ontstaan op plaatsen waar isolatie ontbreekt of slecht is aangebracht (bv.: in de hoeken).

In een goed geïsoleerde woning is een goede ventilatie absoluut noodzakelijk.

Icon_Luchtdichtheid

Luchtdichtheid

Naast isolatie is ook luchtdichtheid belangrijk. Anders ontsnapt veel van uw warmte langs kieren en spleten. 

Een huis dat niet is geïsoleerd verliest warmte via het dak, de vloer en de muren.

Warmteverlies is zonde, want dat betekent dat je voor een groot deel voor niets aan het stoken bent. Bovendien heb je in niet geïsoleerde woningen vaak last van luchtstromen die het wooncomfort verminderen.

Luchtdicht isoleren zorgt voor een gering warmteverlies dat je direct merkt in je huis. Maar uiteraard ook op je energierekening, want die zal een pak lager liggen.

Icon_Bouwknopen

Bouwknopen

Bouwknopen komen voor daar waar scheidingsconstructies samenkomen of daar waar de isolatielaag van een scheidingsconstructie wordt doorboord.

Op deze plaatsen in de gebouwschil kunnen warmteverliezen optreden en dit kan leiden tot vocht- en schimmelproblemen.

Om deze situaties te vermijden is het belangrijk dat bouwknopen correct worden ontworpen én zorgvuldig worden uitgevoerd.

Icon_Anti-condens

Anti-condens

Wanneer relatief warme lucht in aanraking komt met een relatief koud object, zal het vocht in die warme lucht afkoelen en neerslaan op dit koude object.

Dit fenomeen staat bekend als condensatie. Door de buizen thermisch te isoleren, voorkomt men contact tussen warme lucht en het relatief koude afvoersysteem.

Waarom condensatie vermijden? Indien het afvoersysteem is ingebouwd in een zwevend plafond, kan condensatie op de plafondelementen druppelen. Dit laat na verloop van tijd vochtsporen na. In een magazijn kan de condensatie dan weer op de opgeslagen goederen druppelen. In het geval van papier, karton of elektronica, kan dit beschadigingen veroorzaken.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bezorg ons vrijblijvend jouw gegevens zodat wij je snel en degelijk kunnen informeren.