Veelgestelde vragen

Een antwoord op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat u zocht?

Polyurethaan, vaak afgekort als PUR, is een veelzijdig isolatiemateriaal dat wordt gebruikt voor thermische en akoestische isolatie. Het schuim wordt ter plekke aangebracht en zet uit om naadloos aan te sluiten op oppervlakken, waardoor warmteverlies minimaal is.

Polyurethaanschuim (PUR) heeft een zeer lange levensduur, vaak meer dan 50 jaar, mits het goed geïnstalleerd is.

Nee, zodra PUR volledig is uitgehard, is het niet giftig. Tijdens het aanbrengen kan het echter schadelijke dampen afgeven, dus het is belangrijk om de ruimte goed te ventileren en beschermende kleding te dragen

PUR is meestal binnen enkele minuten uitgehard aan de oppervlakte, maar volledige uitharding kan 24 tot 48 uur duren, afhankelijk van de omgevingscondities zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

Ja, PUR-schuim is zowel water- als luchtdicht. Het schuim zet uit en vult elke kier of kleine opening, waardoor het een effectieve afdichting biedt tegen vocht en lucht.

In theorie kan chape al na enkele minuten worden aangebracht op PUR. In de praktijk wordt echter aangeraden om minimaal 24 uur te wachten om ervoor te zorgen dat het schuim volledig is uitgehard.

Ja, de overheid biedt nog steeds premies voor woningisolatie. Het is verstandig om de lokale overheidsinstanties of uw energieleverancier te raadplegen voor de meest actuele informatie over beschikbare subsidies en premies.
In de meeste gevallen is isoleren zonder onderdak mogelijk. Een adviseur komt bij u langs om te beoordelen of dit in uw situatie ook haalbaar is. Zij kunnen u precies vertellen welke isolatiemogelijkheden geschikt zijn voor uw wonin